GYERE, NÉZZ KÖRÜL ÉS HÍVD A BARÁTAIDAT IS!!!:D

Mindig jól jöhet, ha tanács kéne!:)

ÉHES VAGY DE NEM

TUDOD, MIT EGYÉL?

 

Csőben sült rizses hús zöldbabbal:

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldbab (konzerv)
  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg rizs
  • 15 dkg trappista sajt
  • 1 nagy tejföl
  • só, bors, pirospaprika

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst, a fűszereket, majd 2 dl vizet engedünk hozzá és megfőzzük.  Egy tűzálló tál aljára hintjük, a félig megfőzött rizst, majd rárétegezzük a darált húst a szaftjával együtt. A húson eloszlatjuk a zöldbabot, majd rá a tejföl és a sajt kerül.  Sütőben közepes hőmérsékleten addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.

 

Az egyik legkülönlegesebb étel a palacsinta. Szinte az egész világon elterjedt, számos változata létezik, elkészítési formáinak szinte csak a fantáziánk szab határt. Az oldal célja minél több palacsinta recept összegyűjtése, a receptek száma folyamatosan nőni fog. Kedvére válogathat mindenki az édes vagy sós palacsinták közül. Ezen kívül számos különleges palacsinta recept is fellelhető.

Palacsinta alaptészta


Hozzávalók

- 30 dkg liszt
- 4 tojás
- 4 dl tej
-1 evőkanál porcukor ( ízlés szerint )
- olaj vagy zsír
- szódavíz
- só

ELKÉSZÍTÉS:

A tojásokat elkeverjük a porcukorral, egy kevés sóval, a liszttel és a tejjel. Ha szükséges  annyi szódavizet adunk hozzá, hogy körülbelül tejszín sűrűségű, csomómentes tésztát kapjunk. A palacsinta tésztát legalább fél órát pihentetjük, majd lehetőleg teflon bevonatú serpenyőben pirosra sütjük a palacsinta mindkét oldalát. Ez a mennyiség kb. 20-25 palacsintához elegendő, attól függően, ki milyen vastagon szereti a palacsintát.

Ha sós palacsintát szeretnénk készíteni, akkor a cukrot elhagyjuk, és egy kicsivel több sót használunk.

 

Tepsis lángos

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg főtt krumpli
  • 5 dkg margarin
  • 1 dl tej
  • kevés cukor
  • 3 dkg élesztő

Tetejére:

  • 1 nagy tejföl
  • 2 tömlős krémsajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy fej vöröshagyma

Elkészítése:

A krumplit megfőzzük, majd áttörjük és 1 kávéskanál cukrot, 1 evőkanál sót és 1 dl tejet adunk hozzá.  Belekeverjük a margarint, majd rászórjuk a lisztet és belemorzsoljuk az élesztőt.  Az egészet összegyúrjuk, majd állni hagyjuk.

Körülbelül egy óra múlva kilisztezett tepsibe simítjuk a tésztát, a tejfölbe belenyomjuk a kéttömlős sajtot és a fokhagymát, majd ízlés szerint fűszerezzük. A masszát rásimítjuk a tésztára majd, cikkekre vágott hagymát teszünk rá és megsütjük.

Az eredeti Bolognai Lasagne

Hozzávalók:

1 csomag lasagne tésztalap

A raguhoz:

  • 50 dkg darált hús (marha+sertés)
  • 1 hagyma
  • 2-3 db sárgarépa
  • 1-2 db fehérrépa
  • fél zeller
  • 1 konzerv darabolt paradicsom (vagy 2-3 friss paradicsom)
  • 1 paradicsompüré (kicsi)
  • ketchup
  • olaj
  • bors
  • oregánó
  • rozmaring
  • ízlés szerint fokhagyma
  • reszelt parmezán sajt

A besamelhez:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 7,5 dl tej
  • szerecsendió

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, és kis vizet öntve hozzá puhára pároljuk. Konzerv helyett használhatunk friss paradicsomot is, ennek kicsit több időre van szüksége, és célszerű meghámozni. Víz helyett pedig használhatunk húslevest is, így még gazdagabb lesz a lasagne. Ha megpuhultak a zöldségek összeturmixoljuk és félretesszük. A darált húst az apróra vágott, dinsztelt hagymával megpároljuk, majd ha megpuhult hozzáadjuk a zöldségeket, a paradicsompürét, a ketchupot, majd fűszerezzük. Összeforraljuk az egészet és már készen is vagyunk a raguval.

A besamel elkészítéséhez a vajat felolvasztjuk, majd kis adagokban, folyamatosan hozzáadjuk a lisztet és a tejet. Folyamatosan kevergetjük, nehogy csomós legyen. Állandó kevergetés mellett kis lángon addig főzzük, amíg  teljesen csomómentes, sűrű szósz keletkezik. Ízlés szerint fűszerezhetjük egy kis szerecsendióval.

Egy tűzálló edényt kikenünk vajjal, majd első rétegként megkenjük egy kis besamel mártással is. Következő rétegként ráfektetjük a nem megfőzött lasagne tésztalapokat, erre jöhet a bolognai ragu, majd végül sajtot reszelünk rá. Mindezt megismételjük 3-4-szer, vagy akár többször is. A felső tésztaréteget alaposan beterítjük a maradék besamellel. Vajdarabkákat teszünk a tetejére, és vastagon megszórjuk reszelt parmezán sajttal. Előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 45 percig sütjük, amíg a sajt ropogós nem lesz.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 65
Tegnapi: 57
Heti: 194
Havi: 813
Össz.: 177 175

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek
GYERE, NÉZZ KÖRÜL ÉS HÍVD A BARÁTAIDAT IS!!!:D - © 2008 - 2024 - korterem.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »